Explorra
  • Europe
  • Asia
  • Africa
  • ipsum

General

This stunning structure bursts free from all public housing projects with its dynamic array of brightly shaded cells. The complex was constructed as a low-income residence for young families and couples in the industrial district of Izola on the Slovenian coast. The striking development boasts beautiful views and makes smart use of solar shading and natural ventilation to regulate its interiors all year-round.

At first glance, you'll be taken away by the building’s beautiful staggered balconies. The layout offers privacy to the neighboring owners and for the project to be realized, a team of nine people worked together. A truly collaborative effort.

Each of the balcony modules is topped with a colorful textile shade that provides for efficient solar shading and ventilation. In the summer, hot air accumulated in the area behind the shadings is naturally ventilated through (10 cm holes) perforated side partitions of the balconies. In the winter the warm air stays in the area and provides additional heating to the apartments.

Location

Reviews

No reviews yet! Be the first to add a review:

Add your review

Your review
(will never be displayed)
Already have an account? Log in

The photos displayed on this page are the property of one of the following authors:

  • Ttomaž Gregoric
Share
this:

Customize your message...





Thanks, we've sent your friend an e-mail with this page.
Something went wrong, please try again...

Book a trip

Enquire online

My Lists

I've been ThereI want to go There

Going to Beehive Apartments?
... and need recommendations?

Reviews